Den här färgglada förrätten smakar som en lätt bris från havet. Här använder vi oss av wakamealger med en grön och frisk smak.

6 maj 2016

4 portioner som förrätt

Den här färgglada förrätten smakar som en lätt bris från havet. Får du tag på vegetariska/veganska räkor är de ett jättekul tillägg. Finns i asiatiska butiker eller välsorterade matbutiker.


WAKAME
Wakamealger är de gröna alger som man bland annat kan få i eller till sushin på japanska restauranger. Galet grön färg och frisk smak.

0,5 rödlök
0,5 gurka
2 tomater
1 avokado
100 g edamamebönor
0,5 dl färska wakamealger
2 msk finhackad dill
0,5 citron, saften
1 msk rapsolja
salt
vitpeppar
2 msk röd tångkaviar

Hacka rödlök, gurka, tomater och avokado fint. Blanda ihop med edamamebönor, wakamealger, dill, citronsaft, olja, salt och vitpeppar i en skål. Fördela i fyra portionsskålar och toppa med röd tångkaviar.

Det här receptet är perfekt för veganer, vegetarianer och självklart blandkostare som vill äta mer vego.

Relaterade artiklar