Havreflarn

Klassiska krispiga och förödande goda havreflarn. Knäckiga och söta, precis som de ska vara.

Havreflarn är en sån kaka man inte kan sluta äta. De är ju så tunna och krispiga! Det här är helt vanliga, helt klassiska havreflarn som du enkelt gör veganska. Om du vill doppa de i choklad eller ringla den över är det bara att köra på.

Recept: Havreflarn med choklad

ca 20 st

75 g smält smör, t ex mjölkfritt
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vatten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  3. Klicka ut matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädda plåtar. Tänk på att ha avstånd mellan dem, de flyter ut mycket.
  4. Grädda flarnen i 6-8 minuter. Se till att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
  5. Om du vill doppa de i choklad så bara smält choklad och toppa halva flarnet i den smälta chokladen. Låt stelna stelna helt i kylskåpet.