Annons
Cape Ad

Havredals lanserar växtbaserad premiumburgare och formbar färs

Havredals lanserar växtbaserad färs och burgare, framtagna och producerade i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa. Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, men senare under 2022 även i butik.


Phil’s är första gourmetburgar-restaurangen som väljer Havredals. Kedjan kommer att byta ut sin veganska burgare till Havredals på samtliga restauranger från mitten av maj.
– ”Vår nya växtburgare från Havredals är så bra att inte bara veganer och vegetarianer kommer prova. Jag tror att även en inbiten köttätare skulle ge den ett väldigt högt betyg.” Säger Lars Åkerlund, delägare och creative director Phil’s.

Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde. Nu tar bolaget ett stort steg framåt och går in i en ny kategori. Med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs fortsätter arbetet med att erbjuda goda, hälsosamma alternativ till mejeri och kött.

Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer idag från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.