Idag lanserar Havredals sin nya Havredryck Kafé & Kondis, speciellt anpassad för kaffe. Produkten väntas lanseras mot dagligvaruhandeln efter sommaren.

Annons
11 jun 2021

Produkten har en ökad skumbarhet och lägre sötma jämfört med originalet, men fortsätter på samma retroflirtande förpackningsdesign.

– Vi tror att havredryck kommer kännas lika självklart som kanelbullar på kaféer i framtiden, och tänkte att det var på sin plats att skapa en dryck som kan bli en framtida klassiker i svenska kafémiljöer, säger Jens Johnsson, kommunikationsansvarig på Havredals.

Havredals Havredryck Kafé & Kondis har tagits fram i nära samarbete med kaféer och utvecklats för att fungera bra både i bryggkaffet och skummad i cappuccinon. Drycken har inte bara ett noga genomarbetat recept, även förpackningsdesignen har spelat en viktig roll i produktutvecklingen.

– Målet har varit att ta fram en produkt som bidrar till helhetsupplevelsen för kaféernas gäster. Designen som är inspirerad av grafisk formgivning från 60- och-70 talen tror vi kommer passa fint in i den härliga atmosfär som kaféerna är så bra på att skapa, säger Jens Johnsson.

Som Havredals övriga växtbaserade mejerialternativ, tillverkas Havredryck Kafé & Kondis i Sverige av havre och raps från svenska bönder.
Kaféer och restauranger kan från och med idag beställa Havredryck Kafé & Kondis via Outofhome.se eller med direktleverans via Havredals hemsida.

Relaterade artiklar