I Ekko Gourmets senaste nyhet används hela havrekorn för att ge matiga burgare med härlig smak, tuggmotstånd och protein. En blivande klassiker!

12 mar 2019

Havrebiffar är den senaste nyheten från Ekko Gourmets och säljs exklusivt i Coop-butiker över hela Sverige.
Biffen är gjord på svensk havre, gula ärter, morot, lök och vitkål smaksätts varsamt med kryddpeppar och vitpeppar.
– ”Det här är äkta svensk, vegetarisk husmanskost, och vi tänker se till att alla svenskar får upp ögonen för den”, säger Jared.

Jared använder hela havrekorn som kokos al dente. På så sätt bevaras strukturen, tuggmotståndet och framför allt smaken. På köpet får du 17 g protein per 100 g, plus betaglukan som sänker kolesterolvärdet.
– Jared säger: ”Jag tror att Havrebiffar har alla möjligheter att bli en riktig klassiker, precis som köttbullar och pannbiff. Förra veckan frågade jag min 7-åriga dotter vad hon ville ha till middag, och hon svarade direkt: ’Havrebiffar!!’

Relaterade artiklar