Hasselnötsmousse

Den här moussen är så enkel att det knappt är ett recept. Den populära hasselnötskrämen Nutella är tyvärr inte mjölkfri, så här använder jag mig av Nöt-Crème på burk.

Recept: Hasselnötsmousse

4 portioner

2 ½ dl vispgrädde, t ex havre- eller sojagrädde
½ dl mjölk, t ex havre-, soja- eller mandelmjölk
50 g mörk choklad, smält
1 dl Nöt-Crème
en nypa flingsalt

Servering
vispad grädde, t ex havre- eller sojagrädde
hackade hasselnötter

1. Vispa grädden fast och fluffig.
2. Värm på mjölk och choklad tills chokladen har smält. Rör sedan ner Nöt-Crèmen och låt smälta ihop. Häll över i en skål.
3. Vispa ner en klick grädde i hasselnötssmeten och rör om. Vänd sedan ner resten av grädden med en slickepott.
4. Fördela moussen i serveringsglas och låt svalna helt i kylskåpet.
5. Toppa med vispad grädde och hasselnötter.