Annons
Cape Ad

Hasselnötsmousse

Den här moussen är så enkel att det knappt är ett recept. Den populära hasselnötskrämen Nutella är tyvärr inte mjölkfri, så här använder jag mig av Nöt-Crème på burk.

Recept: Hasselnötsmousse

4 portioner

2 ½ dl vispgrädde, t ex havre- eller sojagrädde
½ dl mjölk, t ex havre-, soja- eller mandelmjölk
50 g mörk choklad, smält
1 dl Nöt-Crème
en nypa flingsalt

Servering
vispad grädde, t ex havre- eller sojagrädde
hackade hasselnötter

1. Vispa grädden fast och fluffig.
2. Värm på mjölk och choklad tills chokladen har smält. Rör sedan ner Nöt-Crèmen och låt smälta ihop. Häll över i en skål.
3. Vispa ner en klick grädde i hasselnötssmeten och rör om. Vänd sedan ner resten av grädden med en slickepott.
4. Fördela moussen i serveringsglas och låt svalna helt i kylskåpet.
5. Toppa med vispad grädde och hasselnötter.