Fördelarna med tofu är många - de älskar att suga åt sig smak, går snabbt att tillaga och blir sådär härligt frasiga som vi älskar. Här är en superenkel apelsintofu du måste testa.

19 sep 2016

4 portioner

400 g fast tofu
1 dl majsstärkelse
5 dl färskpressad apelsinsaft
1 apelsin, strimlat apelsinskal (bara det yttersta)
3 msk agavesirap
2 msk ljus sojasås
2 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk mald koriander
1½ tsk salt
rapsolja att steka i
ris till servering

Skär tofun i mindre kuber. Torka av med hushållspapper eller med en handduk. Lägg tofun i en skål och strö över majsstärkelsen. Blanda runt så att allt täcks.
Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek/fritera sedan tofukuberna tills de blir vackert gyllenbruna. Kör verkligen i en het stekpanna, tofun bränns inte så lätt.
Blanda apelsinsaft, apelsinstrimlor, agavesirap, sojasås, ingefära, vitlök, koriander och salt i en skål. När tofun är vackert stekt sänker du värmen och häller på apelsinsåsen. Låt bubbla på i några minuter tills såsen blir lätt sirapsliknande. Nu är det bara att servera apelsintofun med ris! Enkelt, eller hur?