Här kommer en riktig klassiker - kryddig ungersk gulasch med kummin som smakar precis som den ska. Här använder vi oss av sojafärs, men mixade kikärter eller seitanfärs går också strålande.

11 feb 2020

4 portioner  (vegansk/vegetarisk)

600 g sojafärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
2 morötter
3 potatisar
2 gröna paprikor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk paprikapulver
1 tsk mald kummin (eller 2 tsk hel kummin som du mortlar själv)
2 lagerblad
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar

Finhacka löken och riv vitlöksklyftorna. Fräs tillsammans med sojafärsen i lite olja.
Skala och tärna palsternacka, morötter och potatisar. Tärna paprikan. Blanda ner allt i färsröran tillsammans med tomatpuré, krossade tomater, paprikapulver, kummin, lagerblad, vatten och buljongtärning.
Låt koka i 10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Krydda med salt och svartpeppar. Servera som den är eller tillsammans med ris.