Vegetariska grönkålsflarn med pinjenötter

Frasiga flarn som garanterat kommer att bli ett återkommande inslag i juletider.

8 st

4 smördegsplattor
250 g grönkål
½ gul lök
olivolja att steka i
1½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
eventuellt 1 dl riven smakrik ost, t ex mjölkfri
salt
svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna i rumstemperatur och dela dem sedan i kvadrater.
Dra av grönkålsbladen från de hårda stjälkarna och hacka dem sedan. Hacka löken fint.
Fräs grönkål och lök i lite olivolja tills allt har mjuknat något. Häll på grädden och låt koka in under lock. Om du gillar ost blandar du ner den nu. Smaka av med salt och peppar.
Klicka ut grönkålen på smördegskvadraterna och pensla eventuellt kanterna med lite olja.
Grädda smördegsflarnen i ca 15 minuter eller tills de har fått fint med färg. Ta ut och strö över pinjenötterna.