Alla älskar grönkål på julbordet men förutom som dekoration och i grönkålspajen kan den användas till så mycket. Som i bollar! De här bollarna blir härligt knapriga och något alla kommer älska. Psst… Teststek en boll och se om den håller ihop. Om inte, tillsätt lite mer majsstärkelse.
Recept: Vegetariska grönkålsbollar
8 portioner på ett julbord
1 rödlök, finhackad
3 dl hackad grönkål
1 tsk ljus sirap eller agavesirap
2 ½ dl gröna sojabönor, edamamebönor
1 dl hackade valnötter
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1. Fräs rödlök och grönkål i lite olja tills allt mjuknar något. Ringla över sirapen och låt fräsa någon minut till.
2. Häll ner rödlöks- och grönkålsblandningen i en matberedare tillsammans med sojabönor, valnötter, majsstärkelse, salt och peppar. Mixa till en hyfsat slät smet.
3. Rulla smeten till bollar och stek dem gyllene i lite olja.