Annons
Cape Ad

Gröna vårnudlar

Den här enkla lilla rätten har du klar på bara några minuter! Har du ännu inte provat krispig chili i
olja så kan jag lova att det är dags – så gott till en mängd olika rätter och verkligen en smakhöjare i denna nudelrätt.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Gröna vårnudlar

4 portioner

Sås

1 msk japansk soja
0,5 msk risvinäger
1,5 tsk krispig chili i olja
0,5 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 rejäl näve spenat eller andra gröna blad, t ex nässlor
10 blad ramslök eller efter smak (kan uteslutas), finhackade
0,5 broccolihuvud (ca 140 g)
100 g ris- eller vetenudlar
1 salladslök, tunt skivad

1. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål. Vänd också ner spenat och ramslök. Använder du nässlor istället för spenat ska de förvällas först.
2. Koka broccolin i ca 3 minuter. Tillsätt nudlarna när det återstår så många minuter som det står anvisat på förpackningen.
3. Häll av vattnet och stjälp ner nudlar och broccoli i såsen. Rör om så att allt blandas och spenaten mjuknar.
4. Stjälp upp på en tallrik och toppa med salladslöken.