4 portioner
ca 20 runda rispapper
2 avokador
25 g sockerärtor
0,5 gurka
6 salladslökar
0,5 grön paprika
1 ask ärtskott
1 kruka thaibasilika eller mynta
Smörgåskrassedipp
2 askar smörgåskrasse
0,5 färsk grön chili
1 salladslök
1 msk färsk riven ingefära
0,5 msk vitvinsvinäger
2 msk ljus sojasås
0,5 msk sesamolja
1 msk rapsolja
2 msk vatten
Strimla avokado, sockerärtor, gurka, salladslökar och grön paprika fint. Fyll en stor tallrik eller skål med varmt vatten. Doppa ner ett rispappersark i vattnet och låt ligga i 10 sekunder. Ta upp och lägg på en skärbräda. Lägg på lite av varje i mitten av arket. Vik in ändarna och rulla ihop så fast du kan. Fortsätt tills alla grönsaker är använda.
Smörgåskrassedipp
Klipp krassen så fint du kan. Hacka den gröna chilin och salladslöken fint. Blanda med riven ingefära, vitvinsvinäger, sojasås, sesamolja, rapsolja och vatten.
Servera rispappersrullarna tillsammans med smörgåskrassedippen.