Grönare biffar än så här får du leta efter. Och med den lika rasande röda salsan till kan man inte bli annat än lycklig. Alla ärtor är olika så testa först att steka en biff. Om den håller ihop är det bara att köra på, annars tillsätter du två teskedar majsstärkelse och försöker igen.

22 nov 2015

Grönare biffar än så här får du leta efter. Och med den lika rasande röda salsan till kan man inte bli annat än lycklig.
Alla ärtor är olika så testa först att steka en biff. Om den håller ihop är det bara att köra på, annars tillsätter du två teskedar majsstärkelse och försöker igen.

4 portioner

Gröna ärtbiffar
600 g frysta ärtor
1 kruka basilika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl majsstärkelse
1 tsk salt
svartpeppar

Jordgubbssalsa
0,5 liter jordgubbar
1 färsk röd chili
2 salladslökar
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar

Gröna ärtbiffar
Tina ärtorna och mixa tillsammans med basilikan i en matberedare.
När du har fått en grynig puré häller du över den i en bunke.
Finhacka den gula löken och riv vitlöksklyftan. Blanda ner bland ärtorna tillsammans med majsstärkelse, salt och svartpeppar.
Forma till små biffar och stek i lite olja tills de fått fint med färg.

Jordgubbssalsa
Skär jordgubbarna i mindre bitar, finhacka den röda chilin och skiva salladslökarna fint. Blanda ihop i en skål tillsammans med olivolja, flingsalt och svartpeppar.

Relaterade artiklar