Grön nypotatissallad med örtdressing

Det gäller att göra det bästa av den sista tiden med nypotatis. Som den här salladen med en pigg örtdressing!

Recept: Karoline Jönsson

4 portioner

1 kg nypotatis
2 nävar rucolasallad
8 rädisor, skivade
100 g sockerärtor
1 kruka dill (använd stjälkarna till dressingen)

Dressing
3 kvistar mynta
1 kruka dillstjälkar (bladen används i salladen)
1 schalottenlök, grovt hackad
½-1 grön chili, urkärnad och hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk dijonsenap
½ dl olivolja
½ dl vatten
1 ½ msk citronsaft
salt och svartpeppar

Tvätta och skrubba potatisen och koka den sedan mjuk i rikligt med saltat vatten tills de är mjuka, ca 15-20 minuter. Dela större potatisar i bitar och lägg i en skål.

Dressing
Skala schalottenlöken och skär eventuellt bort kärnhuset från chilin. Lägg samtliga ingredienser till dressingen i en skål och mixa slätt med en stavmixer.

Häll dressingen över potatisen och vänd runt så att den fördelas väl.
Lägg några nävar rucolasallad i botten på ett fat. Stjälp upp potatisen och vänd ihop salladen.
Toppa med skivade rädisor, sockerärtor och dillkvistar.