Grön vegetarisk curry med rotfrukter och gurksallad

Det här må se ut som den grönaste, nyttigaste och piggaste rätten du har sett, men den är också full av hetta från grön currypasta, fyllighet från kokosmjölk och en fräsch kick från mynta.

4 portioner


Grön curry
2 broccolistånd, i buketter
2 palsternackor, i bitar
2 msk grön currypasta
2 burkar kokosmjölk à 400 ml
1 buljongtärning
4 dl vatten
2 påsar babyspenat à 70 g
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
salt
svartpeppar



Gurksallad
1 gurka, hyvlad eller spiralized
½ kruka färsk mynta
½ ask ärtskott
1 dl rostade kokosflakes
2 limefrukter, saften
salt

Tillbehör
rostad lök

Grön curry

Fräs broccolin i lite olja tillsammans med palsternackan. 
Blanda ner grön currypasta, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt sjuda tills broccolin är mjuk. Ta eventuellt upp några buketter som du behåller hela och dekorerar med.
Vänd ner babyspenaten och kikärterna. Mixa nu soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.



Gurksallad

Blanda ihop gurka, mynta, ärtskott, kokosflakes och limesaft i en skål. Salta.
Häll upp soppan i skålar. Toppa med gurksallad och rostad lök.