4 portioner
Grön curry
2 broccolistånd, i buketter
2 palsternackor, i bitar
2 msk grön currypasta
2 burkar kokosmjölk à 400 ml
1 buljongtärning
4 dl vatten
2 påsar babyspenat à 70 g
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
salt
svartpeppar
Gurksallad
1 gurka, hyvlad eller spiralized
½ kruka färsk mynta
½ ask ärtskott
1 dl rostade kokosflakes
2 limefrukter, saften
salt
Tillbehör
rostad lök
Grön curry
Fräs broccolin i lite olja tillsammans med palsternackan.
Blanda ner grön currypasta, kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Koka upp och låt sjuda tills broccolin är mjuk. Ta eventuellt upp några buketter som du behåller hela och dekorerar med.
Vänd ner babyspenaten och kikärterna. Mixa nu soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Gurksallad
Blanda ihop gurka, mynta, ärtskott, kokosflakes och limesaft i en skål. Salta.
Häll upp soppan i skålar. Toppa med gurksallad och rostad lök.