Grodda din egen supermat! (grodd-skola)

Vill du äta hälsosamt, klimatsmart och ekologiskt men inte spendera en förmögenhet? Då kanske odling av groddar och skott från Sproutly är något för dig!

Det är enkelt, billigt och roligt att odla groddar! Att frön, linser och bönor är näringsrika i sig vet nog de flesta, men visste du att de blir ännu nyttigare om man groddar dem? Dessutom har studier visat att groddar kan innehålla upp till 100 gånger så mycket enzymer och antioxidanter som den fullvuxna plantan! Antioxidanter behövs för att motverka oxidativ stress i kroppens celler.

Man kan grodda året runt och det görs enkelt genom att blötlägga och sen skölja fröna i några dagar. Groddar passar på mackan, i sallader, röror, smoothies, biffar, bröd och ja helt enkelt till det mesta!

Sproutlys groddar är ekologiska och grobarhets-testade. Säljs på Sproutly.se.

SPROUTLY SKÅNEMIX
Tre olika groddar från skånska bönder. Aromatiska senapsfrön, smöriga rapsfrön och krispiga linser ger liv till vilken måltid som helst!
Pris 79 kr/180 g, 159 kr/500 g, 259 kr/1 kg.

SPROUTLY EKOEXPRESS
Groddar för den otålige! Ekologiska alfaalfafrön, linser och bockhornsklöverfrön ger färdiga groddar på endast två till tre dagar. Bockhornsklöverfrön ger en härlig smak av curry!
Pris 79 kr/180 g, 159 kr/500 g, 259 kr/1 kg.

SPROUTLY GRODDJONAS EKOBLANDNING
Ekologisk fröblandning med mungbönor, linser, alfaalfafrön, rädisfrön, rapsfrön och broccolifrön som passar perfekt som bas i en matig sallad. Riktig vitaminbomb!
Pris 99 kr/500 g, 179 kr/1 kg.

LITEN GRODDSKOLA
1. Dosera upp 2-3 matskedar frön.
2. Rengör fröna i sil under kran eller i en bunke med vatten.
3. Blötlägg fröna i skål med vatten i 12 timmar.
4. Skölj fröna noggrant efter blötläggning och förflytta till odlingsburk.
5. Skölj fröna så fort de sugit åt sig allt vatten från föregående bevattning. Det kan vara allt från 2 gånger per dag till 1 gång varannan dag beroende på frösort och odlingsburk.
6. Skörda groddarna efter 3-7 dagar beroende på frösort.