Grillkorvar med två goda toppings!

Nästa gång du grillar korvar, ta dem till nästa nivå genom att toppa med olika goda toppings. Här är två mumsiga förslag!

Betalt samarbete med Anamma

Jag har grillat för första gången i år och det var supermysigt! Jag älskar korv med bröd även när det inte är grillsäsong och det här är lika gott steka på i stekpanna och toppa som nedan. Med det sagt är grillning utomhus lite extra mysigt. Jag gjorde dels en kryddig färssås att toppa de med, för det är sådär härligt amerikanskt och maffigt. Sen gjorde jag en variant på skagenröra fast med kronärtskockshjärta. En riktig favorit hos mig.

Vegokorvar

Anammas vegokorv är mild i smaken och går lika bra att lägga på grillen som att steka i stekpanna. Den är proteinrik, klimatsmart och är god i klassiska korvrätter som stroganoff.

Grillad korv med chili

4 portioner

4 vegokorvar från Anamma
4 korvbröd
enkel chili, se recept
crème fraîche, t ex växtbaserad
finhackad rödlök
ev. finhackad persilja

  1. Grilla korvarna. Du kan även steka de i en stekpanna. Grilla även korvbröden.
  2. Fyll korvbröden med vegokorvar och toppa med chili, crème fraîche, rödlök och persilja.

Grillad korv med Skagenröra

4 vegokorvar från Anamma
4 korvbröd
Skagenröra på kronärtskocka, se recept
röd tångcaviar
rostad lök

  1. Grilla korvarna. Du kan även steka de i en stekpanna. Grilla även korvbröden.
  2. Fyll korvbröden med vegokorvar och toppa med skagenröra, röd tångcaviar och rostad lök.

Enkel chili

400 g Anamma Formbar färs
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
ev. 0,5 tsk cayennepeppar
3 msk ketchup
400 ml passerade tomater
2 dl vatten
salt
svartpeppar

  1. Tina färsen. Enklast är att sprida ut den på ett ark bakplåtspapper och vänta i 30 minuter.
  2. Stek färsen i lite olja så att den får fint med färg.
  3. Rör ner kryddorna och blanda runt. Häll sedan på ketchup, passerade tomater och vatten. Låt allt puttra i ca 10 minuter eller tills du har fått en tjock färssås.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Skagenröra på kronärtskockshjärta

1 burk kronärtskockshjärtan
1⁄2 rödlök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
1⁄2 dl äggfri majonnäs
1⁄2 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 msk röd tångkaviar
2 msk citronsaft, ca 1 citron
1 tsk salt
svartpeppar

  1. Skölj kronärtskockshjärtana och skölj. Pressa ut vätskan ut dem. Hacka sedan grovt.
  2. Blanda med resterande ingredienser. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.