Grillat naanbröd

Att grilla sina egna naanbröd är superenkelt och går på nolltid. Penslade med vitlöksolja är de att dö för.

4 st

2 tsk torrjäst
2 tsk strösocker
1,5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
0,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
4,5 dl vetemjöl
en nypa salt

Till servering

olja till grillningen
0,5 dl olivolja eller smält smör (mjölkfritt)
2 vitlöksklyftor, pressade
flingsalt

1. Blanda ihop torrjäst, strösocker och vatten i en skål. Låt stå i 10 minuter.
2. Rör ner rapsolja, yoghurt, vetemjöl och salt med hjälp av en sked. Blanda väl.
3. Täck över bunken med en kökshandduk och låt degen jästa i 30 minuter.
4. 
Vänd upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Tryck ut dem till platta kakor (inte för tunna). Mjöla om degen känns för kladdig.
5. 
Pensla ovansidan med olja. Lägg på grillen. När den har fått fint med färg på ena sidan penslar du ovan sidan med olja (för att den inte ska fastna i grillen när du vänder).
 Vänd på bröden och grilla klart.
6. Blanda ihop olivolja och pressad vitlök. Pensla på de nygrillade bröden. Salta.
Servera på direkten