Grillade primörer med kryddig apelsindressing

Det bästa du kan göra med grillade grönsaker är att vända de i en smakrik dressing så att de får suga åt sig av allt gott och lyfts till nya höjder.

Recept: Jamie Oliver

Grillade primörer med kryddig apelsindressing

6 portioner

300 g späda morötter, ansade och halverade
175 g späd purjolök eller salladslök, ansad
300 g små zucchini, halverade
500 g grön sparris, ansad
150 g haricots verts, ansade
2 tsk spiskumminfrön
½ tsk torkade chiliflingor
en nypa malen kanel
olivolja
salt
svartpeppar
saften från ½ apelsin
1 ask (20 g) smörgåskrasse

  1. Blanchera morötter och purjolök 3 minuter i en kastrull med kokande saltat vatten.
  2. Häll av och lägg dem i en stor grund form tillsammans med zucchini, sparris, bönor, kryddor och några skvättar olivolja. Salta och peppra och vänd runt.
  3. Lägg grönsakerna på en het kolgrill och grilla i 5-6 minuter, vänd emellanåt, tills de är lätt brända och genomlagade.
  4. Under tiden, häll apelsinsaften i en stor grund skål och tillsätt lika mycket olivolja.
  5. Så fort grönsakerna är färdiggrillade, lägg dem i dressingen och vänd runt så att de täcks. Klipp över lite krasse och servera.