Grillad sparris med nötsmör

Grillad sparris är en favorit och här steker jag blandade nötter i smör till en nötig smakrik dressing.

2 knippen sparris
25 g smör, t ex mjölkfritt

Nötsmör
75 g smör, t ex mjölkfritt
1 dl hackade hasselnötter
1 msk sesamfrön
0,5 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor, rivna
salt
svartpeppar


1. Skär av den nedre träiga delen på sparrisen.
2. Stek sparrisen i smöret så att den får fint med färg och mjuknar något. Den ska fortfarande ha ett härligt tuggmotstånd kvar.
3. Smält smöret till nötsmöret i en kastrull.
4. Rör ner hasselnötter och sesamfrön. Låt bubbla med tills de får en mörk gyllene färg.
5. Ta kastrullen från plattan och rör ner paprikapulver, vitlök, salt och peppar.
6. Lägg upp sparrisen på ett fat. Skeda över nötsmöret och servera.