Här kommer en av våra favoriter med sparris. Grillad med en rostad mandeldressing och grön dillsås. Du kan äta den med lite bröd som en förrätt eller drinktilltugg, lägga upp som små snittar eller servera på en buffé.

Sparris
Ett tips är att kolla in Årstidernas sparrislåda. De har både grön och lila. Deras sparris kommer från Pepe hos Huertas Bajas som ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada i Spanien. Läs mer här.
Grillad sparris med mandeldressing
4 portioner
2 knippen sparrisar
1 msk olivoljasalt
Mandeldressing
½ dl olivolja
1 dl mandel, grovhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
Dillyoghurt
2 dl naturell yoghurt, t ex havre- eller sojayoghurt
1 citron, rivet skal och saft
½ dl finhackad dill
salt
- Skär av den nedersta träiga delen på sparrisarna. Blanda med olivoljan.
- Grilla sparrisarna så att de får fint med färg. Det går också bra att steka dem i en stekpanna. Salta.
- Hetta upp oljan tillsammans med mandeln i en kastrull. Värm på tills mandeln har fått fint med färg.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner vitlöken så att den tillagas lätt i den heta oljan. Häll över i en skål och låt svalna något.
- Blanda ihop yoghurt, citronskal, citronsaft, dill och salt i en skål.
- Bred ut yoghurten på ett fat. Fördela sparrisen över och ringla sedan över mandeldressingen. Dekorera med färsk dill.