Tänk att något så enkelt kan bli så gott. Frasigt bröd med en het tomatsås, Rydbergs smarriga sommarnyhet, ett gäng korvar och en baskisk grönsaksröra.

5 Jul 2018

Psst… Rydbergs Rostad lök Mayo

 är ny för säsongen och är en helt växtbaserad majonnäs smaksatt med rostad lök. Mums! :-D

2 portioner

4 skivor surdegsbröd
4 vegokorvar
Rydbergs Rostad lök Mayo

Het tomatsås
1 burk krossade tomater à 400 g
2 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor, pressad
1 röd chili, finhackad
salt
svartpeppar

Piperade

1 gul lök, skivad
2 gröna paprikor, strimlade
2 msk olivolja
4 tomater
1 vitlöksklyfta
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Het tomatsås
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Piperade
1. Fräs gul lök och paprikor i olivoljan utan att det får färg. Det tar ungefär 10 minuter.
2. Halvera tomaterna, gröp ur innanmätet med en sked och släng. Skiva tomatköttet i strimlor och vänd ner tillsammans med pressad vitlöksklyfta, basilika, oregano, salt och svartpeppar.
3. Lägg på ett lock och låt puttra i 15 minuter eller tills vätskan nästan helt har kokat bort.

 

I samarbete med