Grillad vegetarisk korvmacka med het tomatsås, piperade och rostad lökmayo


Tänk att något så enkelt kan bli så gott. Frasigt bröd med en het tomatsås, Rydbergs smarriga sommarnyhet, ett gäng korvar och en baskisk grönsaksröra.

Psst… Rydbergs Rostad lök Mayo

 är ny för säsongen och är en helt växtbaserad majonnäs smaksatt med rostad lök. Mums! :-D

2 portioner

4 skivor surdegsbröd
4 vegokorvar
Rydbergs Rostad lök Mayo

Het tomatsås
1 burk krossade tomater à 400 g
2 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor, pressad
1 röd chili, finhackad
salt
svartpeppar

Piperade

1 gul lök, skivad
2 gröna paprikor, strimlade
2 msk olivolja
4 tomater
1 vitlöksklyfta
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Het tomatsås
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Piperade
1. Fräs gul lök och paprikor i olivoljan utan att det får färg. Det tar ungefär 10 minuter.
2. Halvera tomaterna, gröp ur innanmätet med en sked och släng. Skiva tomatköttet i strimlor och vänd ner tillsammans med pressad vitlöksklyfta, basilika, oregano, salt och svartpeppar.
3. Lägg på ett lock och låt puttra i 15 minuter eller tills vätskan nästan helt har kokat bort.

 

I samarbete med