Psst… Rydbergs Rostad lök Mayo är ny för säsongen och är en helt växtbaserad majonnäs smaksatt med rostad lök. Mums! :-D
2 portioner
4 skivor surdegsbröd
4 vegokorvar
Rydbergs Rostad lök Mayo
Het tomatsås
1 burk krossade tomater à 400 g
2 msk olivolja
2 tsk strösocker
2 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor, pressad
1 röd chili, finhackad
salt
svartpeppar
Piperade
1 gul lök, skivad
2 gröna paprikor, strimlade
2 msk olivolja
4 tomater
1 vitlöksklyfta
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
Het tomatsås
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
Piperade
1. Fräs gul lök och paprikor i olivoljan utan att det får färg. Det tar ungefär 10 minuter.
2. Halvera tomaterna, gröp ur innanmätet med en sked och släng. Skiva tomatköttet i strimlor och vänd ner tillsammans med pressad vitlöksklyfta, basilika, oregano, salt och svartpeppar.
3. Lägg på ett lock och låt puttra i 15 minuter eller tills vätskan nästan helt har kokat bort.
I samarbete med