Testa att grilla pitabröd! Här fylls de med en kryddig "kebab" på Pärsons vegobiffar, ajvar och grönsaker. Smakrikt och frasigt, allt i ett!

Annons
14 maj 2021

*I samarbete med Pärsons*

Jag älskar många grejer och kebabpizza är en av dem. Eller snarare allt med kebab och bröd i kombination. Så nu när grillsäsongen har sparkat igång tänkte jag: Vad är mer genialt än att fylla pitabröd med allt man älskar med en kebabrulle och kebabpizza… och sedan grilla!? Så galet gott! Här använde jag mig av Pärsons Vegobiffar som jag kryddade upp och grillade först innan jag fyllde pitabröden.

Pärsons Vegobiffar

Pärsons vegobiffar är helt veganska och baserade på ärta. De har jobbat hårt för att få fram en fyllig god smak. Du kan både grilla de som vi gör eller steka de i en stekpanna.

Vegetarisk kebab

Kebab är egentligen ett samlingsnamn på rätter i Mellanöstern som grillas. Det kan vara allt från kött och fisk, men vi som kör vego kan istället lägga krutet på kryddorna. En blandning av vitlök, spiskummin, paprika och annat gott brukar ge den där klassiska kebabsmaken.

Recept: Grillad kebabpita

4 st

250 g Pärsons vegobiffar
0,5 dl rapsolja
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Pitabröd
6 pitabröd
1 dl ajvar
1 rödlök, tunt skivad
2 tomater, tunt skivad
4-6 feferoni, hela eller tunt skivade
2 dl enkel ostsås, se recept nedan
friolja att pensla med

Servering
vitlöksås, se recept nedan
sallad

1. Blanda ihop olja med kryddorna i en skål. Vänd ner Pärsons vegobiffar och blanda väl. Låt gärna såt och marinera i 30 minuter.
2. Hetta upp en grill och grilla vegobiffarna gyllene på båda sidor.
3. Skiva biffarna i strimlor.
4. Fyll pitabröden med strimlade vegobiffar, ajvar, rödlök, tomat, feferoni och ost.
5. Pensla bröden med olja och grilla tills de får fint med färg.
6. Servera kebabpitan tillsammans med vitlökssås och sallad.

Enkel ostsås
2 dl riven ost, t ex mjölkfri
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde

Enkel ostsås
Mixa ihop ost och grädde till en kräm. Använd en stavmixer, det blir enklast.

Vitlökssås
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 dl majonnäs, t ex äggfri
0,5 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
lite vatten för att få rätt konsistens

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Späd med vatten till rätt konsistens.

Relaterade artiklar