Annons
Cape Ad

Grekiska pitabröd

Mjuka grekiska pitabröd steker du enkelt i stekpannan. De passar lika bra till en grekisk sallad som till gyros och souvlaki.

Grekiska pitabröd

6 st 

5 dl vetemjöl special
2 tsk torrjäst
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 ½ dl fingervarm mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
1 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja

1. Blanda vetemjöl, torrjäst, strösocker och salt i en bunke.
2. Häll ner mjölk, vatten och olivolja. Arbeta ihop till en deg och knåda i 5 minuter. Du ska få en smidig deg.
3. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i 40 minuter.
4. Dela degen i sex bitar. Rulla till bollar och kavla sedan ut till runda kakor.
5. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Stek brödrundlarna i en torr stekpanna – eller använd lite olivolja om du vill.