En vitlöksdoftande pastasallad som är både krämig av yoghurt och krispig av färska grönsaker. En succé som tillbehör till köttfria köttbullar och sommarens alla bufféer.

10 jun 2020

*I samarbete med Dafgårds*

Nu har Leif Mannerström i samarbete med Dafgårds släppt köttfria köttbullar som är helt magiskt goda. Har du inte testat så måste du göra det! De är helt veganska, baserade på soja- och veteprotein och har det där perfekta tuggmotståndet. Bara stek på i lite fett tills de blir perfekt gyllenbruna, sen är det bara att servera!

Här är ett smaskigt sätt att servera de på.

4 portioner

400 g pasta, t ex penne, farfalle eller skruvar
4 dl yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
3-4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
en nypa salt
0,5 gurka, hackad
1 röd paprika, hackad
1 rödlök, hackad
1 dl kalamataoliver, halverade
2 tomater, hackade
ca 2 msk finhackad oregano
salt
svartpeppar

1 förpackning Leifs Köttfria Köttbullar (Dafgårds)

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2. Rör ihop yoghurt, vitlök, olivolja och salt i en stor skål.
3. Vänd ner samtliga ingredienser blanda väl. Smaka av med salt.
4. Stek bollarna i lite olja så att de får fint med färg. Servera tillsammans med den grekiska tzatzikisalladen.