Annons
Cape Ad

Grekisk tzatzikisallad med köttfria köttbullar

En vitlöksdoftande pastasallad som är både krämig av yoghurt och krispig av färska grönsaker. En succé som tillbehör till köttfria köttbullar och sommarens alla bufféer.

*I samarbete med Dafgårds*

Nu har Leif Mannerström i samarbete med Dafgårds släppt köttfria köttbullar som är helt magiskt goda. Har du inte testat så måste du göra det! De är helt veganska, baserade på soja- och veteprotein och har det där perfekta tuggmotståndet. Bara stek på i lite fett tills de blir perfekt gyllenbruna, sen är det bara att servera!

Här är ett smaskigt sätt att servera de på.

4 portioner

400 g pasta, t ex penne, farfalle eller skruvar
4 dl yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
3-4 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
en nypa salt
0,5 gurka, hackad
1 röd paprika, hackad
1 rödlök, hackad
1 dl kalamataoliver, halverade
2 tomater, hackade
ca 2 msk finhackad oregano
salt
svartpeppar

1 förpackning Leifs Köttfria Köttbullar (Dafgårds)

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
2. Rör ihop yoghurt, vitlök, olivolja och salt i en stor skål.
3. Vänd ner samtliga ingredienser blanda väl. Smaka av med salt.
4. Stek bollarna i lite olja så att de får fint med färg. Servera tillsammans med den grekiska tzatzikisalladen.