Annons
Cape Ad

Grekisk souvlaki (vegetarisk)

Souvlaki är klassiska grekiska grillspett. Låt vegobitar eller tofu marinera i en örtig marinad och grilla eller stek sedan gyllene. Servera med pitabröd, tzatziki och grönsaker. Perfekt till sommarens fester!

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

400 g vegobitar eller tofu

4 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk torkad oregano
½ tsk torkad rosmarin
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ dl vitt vin
½ dl olivolja
1 msk citronsaft

Servering
grekiskt pitabröd, se recept
tzatziki, se recept
1 tomat, skivad
1 rödlök, tunt skivad
kalamataoliver

1. Blanda ihop vitlök med de torkade kryddorna, vitt vin, olivolja och citronsaft i en skål.
2. Vänd ner vegobitarna och låt marinera i minst 30 minuter.
3. Trä upp bitarna på grillspett och grilla eller stek dem så att de får fint med färg. Du kan självklart bara steka dem utan grillspett också.
4. Servera tillsammans med pitabröd, tzatziki, tomat, rödlök och oliver.