Annons
Cape Ad

Grekisk sallad

Ibland undrar man hur något så enkelt som en grekisk sallad kan vara så himla gott. Och vackert!

Recept: Mattias Kristiansson  Foto: Eva Hildén

Vill du testa växtbaserade fetaostar finns det flera bra märken att testa, bland annat Peas of Heaven, GreenVie och Violife.

Grekisk sallad

4 portioner

4 tomater, i bitar
1 rödlök, tunt skivad
1 grön paprika, skivad
1 gurka, tunt skivad
1 dl kalamataoliver, urkärnade
100 g fetaost, t ex växtbaserad som Peas of Heaven eller Violife
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

1. Blanda grönsakerna på ett fat.
2. Bryt över fetaosten i större bitar.
3. Rör ihop olivolja, vinäger, oregano, salt och peppar i en skål. Ringla över. Blanda väl och servera.