Grekisk grillmacka

Den här grillmackan har grekiska influenser och framför allt en citrusfrisk fetaostkräm som gör den till en magisk sak. Du behöver inte hålla dig till de här grönsakerna, utan ta det du har hemma.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Grekisk grillmacka

4 portioner

8 skivor gott bröd
olivolja
1 burk kikärtor à 400 g
100 g fetaost, t ex Peas of Heaven eller Violife
2 dl yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 citron, rivet skal
1 rödlök, tunt skivad
1 röd paprika, strimlad
1 tomat, skivad
1 näve svarta oliver
salt, svartpeppar

1. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla brödskivorna med olivolja.
2. Skölj kikärtorna. Du kan mixa sönder dem lätt med en stavmixer, men det går bra med hela också.
3. Riv eller mosa fetaosten i en skål. Rör ner yoghurt och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred ut ett lager fetaostkräm på hälften av brödskivorna. Blanda ner kikärtorna i resterande fetaostkräm och fördela på resterande brödskivor.
5. Toppa kikärtsröran med rödlök, paprika, tomat och oliver.
6. Lägg ihop till dubbelmackor som du sedan grillar i våffeljärnet.