Annons
Cape Ad

Green Laces har öppnat sin nya butik!

I över tio år har Green Laces, Nordens ledande veganska sko- och accessoarbutik. Nu öppnar Green Laces med ett helt nytt butikskoncept på Götgatan 28 i Stockholm.

Green Laces är Nordens största etiska och veganska butik med skor och accessoarer. Bakom företaget står eldsjälen Nina Färdig, som nu tar nästa stora steg. Efter en egen kollektion öppnar hon nu en egen butik mitt på shoppingstråket Götgatan i Stockholm.

Designduon Stina Rolf och Kristoffer Knudsen ligger bakom inredningen, präglad av mötet mellan geometriska och organiska former, hårda och mjuka material, klara och jordiga färger. De platsspecifika hyllorna är i aluminium och trä, monterade på kalkmålade väggar. För att ge det lilla utrymmet en luftig känsla lämnas fönstret fritt. Knudsens podium i grå och rosa toner i mitten av rummet agerar display. Sittmöblerna av Rolf är handgjorda i samma Oeko-tex®-certifierade, veganska konstskinn som Green Laces Brands skor, med invävda remmar i kontrasterande rosa konstmocka.

Genom att ta fram det gamla golvet med minnen från en eldstad och koleldning hedras de som haft verksamhet i lokalen tidigare. Kaffehandeln, seriebokhandeln och nu senast den skobutik som låg där i 30 år innan Green Laces tog över. En stor spegel från den tidigare butiken har bevarats och omsorgsfullt flyttats från en vägg till en annan. Utrymmet speglar produkternas genomtänkta design, höga kvalitet och produktionssättet där högteknologisk utveckling, innovativt framställda och organiska material och etiska förhållanden är bärande pelare.

Green Laces är både en återförsäljare och ett eget märke. Utöver Green Laces Brand består sortimentet av MoEa, Rombaut, Veja, Virón, Saye, Teva med flera.