Green butcher – vegansk snabbmat!

Nu har veganska Green Butcher öppnat in i Folkparkens grillkiosk på Sveavägen i Stockholm. På menyn finns burgare på rödbetsfärs, sallad på rödbetsfalafel och den indiska soppan Mulligatawny.

Folkparken drog igång under hösten 2019 med restaurang, bar och grillkiosk och blev snabbt en succé. Nu flyttar Green Butcher in i grillkiosken som hållit stängd över vintern på grund av pandemin. Matbolaget Green Butcher utvecklar vegansk plantbaserad snabbmat gjord på svenska grönsaker från Västgötaslätten. För produktutvecklingen står kocken Jon Birgne som även är delägare i Trädgården samt hjärnan bakom den vegetariska restaurangen Växthuset.

Green Butcher serverar till att börja med två olika burgare gjorda på den egenframtagna rödbetsfärsen. De kommer med rostad majskräm, vegansk ost och hemmagjord pickles respektive vegansk majonnäs, ost samt rödkålssallad. På menyn finns även sallad med rödbetsfalafel, krispigt grönt samt kräm på mungböna och gräslöksdressing. Varje dag finns även en indisk soppa baserad på röda linser som serveras med ett helveganskt vitlöksbröd.

Restaurang Green Butcher öppnar 15 april på Sveavägen 53 och erbjuder främst take-away.
Måndag – torsdag 11.00 – 15.00
Fredag – Lördag 11.00 – 21.00 (20.30) tills att pandemirestriktionerna lättar.