Gratis pizza på Internationella Vegandagen!

För att uppmärksamma Internationella Vegandagen nu på söndag har Violife gått samman med flera svenska pizzerior för att erbjuda gratis pizza till gäster som dagen till ära beställer veganskt.

Svenska pizzerior främjar vegansk mat med gratis pizza på Internationella Vegandagen

Det gäller Crispy Pizza i Stockholm, Brewers Beer Bar i Göteborg och 400 Grader i Malmö- Initiativet görs för att hjälpa fler att få upp ögonen för vegansk mat.

Den som vill lägga vantarna på en vegansk pizza kan beställa som vanligt via telefon eller på plats i restaurangerna. Dock rekommenderas samtliga att ta sin pizza take-away och att följa rådande restriktioner. De veganska pizzorna finns i ett begränsat antal och gäller så långt lagret räcker.

Den Internationella Vegandagen, globalt känd som World Vegan Day, har i över 25 år firats av matälskare runtom i världen den 1 november för att uppmärksamma vegansk matlagning. För att locka fler i Sverige att testa vegansk mat har Violife, en av Nordens största tillverkare av veganska alternativ till ost, i år gått samman med tre pizzerior i Stockholm, Göteborg och Malmö där gäster kan få sin pizza gratis under hela Internationella Vegandagen – om de beställer veganskt.

– ”Vårt mål är att inspirera fler matälskare där ute att testa veganskt i sin vardag, och vad är väl ett bättre sätt att prova på än att njuta av en klassisk söndagspizza i vegansk tappning? Förhoppningsvis kan vi genom detta visa hur enkelt och gott det är att introducera veganska alternativ i sin vardag” säger Linda Arnason, Nordisk Brand Manager för Violife.