Granolakakor är precis vad det låter. Frasiga kakor fullproppade med granola och havregryn. Lite nyttigare, lite godare. Och som gjorda för att läggas ihop två och två med valfri glass från Frill.



15 Nov 2017

10 st

1 dl kokosolja, smält
1 dl lönnsirap
2 dl havregryn
2 dl granola
1 ½ dl fullkornsvetemjöl
1 msk majsstärkelse
½ tsk bikarbonat

glass

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop kokosolja och lönnsirap.
3. Blanda ihop havregryn, granola, fullkornsvetemjöl, majsstärkelse och bikarbonat i en skål.
4. Blanda ihop med de blöta ingredienserna.
5. Använd en glasskopa eller sked och forma till 10 bollar på en plåt. Platta till dem och grädda sedan i 16-18 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Lägg ihop kakorna två och två med en kula glass mellan.

 


I samarbete med Frill.
Frill innehåller hälften så mycket socker som vanlig glass (bara från frukten och grönsakerna), lite fett och mycket fibrer. Du kan alltså äta Frill som en mättande och supergod frukost, mellanmål eller efterrätt. När du vill!