10 st
1 dl kokosolja, smält
1 dl lönnsirap
2 dl havregryn
2 dl granola
1 ½ dl fullkornsvetemjöl
1 msk majsstärkelse
½ tsk bikarbonat
glass
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop kokosolja och lönnsirap.
3. Blanda ihop havregryn, granola, fullkornsvetemjöl, majsstärkelse och bikarbonat i en skål.
4. Blanda ihop med de blöta ingredienserna.
5. Använd en glasskopa eller sked och forma till 10 bollar på en plåt. Platta till dem och grädda sedan i 16-18 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Lägg ihop kakorna två och två med en kula glass mellan.
I samarbete med Frill.
Frill innehåller hälften så mycket socker som vanlig glass (bara från frukten och grönsakerna), lite fett och mycket fibrer. Du kan alltså äta Frill som en mättande och supergod frukost, mellanmål eller efterrätt. När du vill!