Mini-kladdkakor med gräddiga spöken, 12 st
Det här kan vara de godaste och kladdigaste kladdkakorna någonsin. Tänka sig att spöken alltid sitter på de mumsigaste grejerna.
Mini-kladdkakor
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 ½ dl mjölk, t ex soja- havre- eller mandelmjölk
1 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
Gräddiga spöken
150 g färskost, t ex Oatly påMackan eller Tofutti Creamy Smooth
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
Mini-kladdkakor
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered en muffinsplåt med pappersformar.
Blanda ihop vetemjöl, strösocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
Vispa ner lite mjölk, rapsolja och ljus sirap i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
Fördela smeten i formarna och grädda mini-kladdkakorna i 16-18 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gräddiga spöken
Vispa färskost, florsocker och vaniljsocker krämigt i en skål.
Vispa i en annan skål grädden fast och fluffig. Vänd ner i färskostblandningen.
Spritsa ett ”spöke” på varje cupcake. Gör mun och ögon genom att trycka fast små chokladknappar.
Kokos-spindlar, 10 st
En nästan rå boll, full av kokos och täckt med mörk choklad. Hittar du dekorationsögon i bakhyllan passar de perfekt att sätta fast på spindlarna.
4 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
2 msk kokosmjölk
½ dl agavesirap
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Dekoration
150 g mörk choklad, finhackad
kolasnören
Mixa 2 dl av kokosflingorna tillsammans med kokosolja, kokosmjölk, agavesirap, vaniljpulver och salt. Det ska bli en hyfsat slät massa. Skrapa över i en skål och blanda ner resten av kokosflingorna. Rulla till bollar och ställ på en bricka. Ställ in i kylen i 20 minuter. Smält chokladen försiktigt i mikron eller i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och tryck fast små bitar lakritssnören som spindelben. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.