Annons
Cape Ad

Gräddig pestopasta med bönor

Pestopasta är något jag ofta slänger ihop. Det är ju så smidigt att alltid ha pesto och havregrädde hemma. Istället för t ex kyckling har jag här även rört ner vita bönor. Grejen är att smaken sitter i såsen och bönorna bidrar med protein och fibrer samtidigt som man får ett härligt tugg från pinjenötterna.

Recept: Gräddig pestopasta med bönor

4 portioner

spaghetti för 4 personer
4 msk färdig pesto, t ex mjölkfri
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 burkar vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 msk rostade pinjenötter
2 dl cocktailtomater, halverade
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll av vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner pesto, grädde och sköljda bönor. Låt puttra på tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner pinjenötter och cocktailtomater. Servera!