Guide till Göteborgs bästa vegomat!

Många anser att detta är Sveriges goaste vegostad och visst erbjuder den ett brett och kittlande härligt utbud med allt från foodtrucks och pubmat till finmat, bufféer och caféer. Här är några av våra absoluta Göteborgsfavoriter.

Ramen-Ya
Först i Göteborg med denna japanska favorit och det med två veganska varianter på menyn. Sopporna tar tolv timmar att göra och nudlarna rullas för hand. Ruskigt gott.
Ramen-Ya

Linnéplatsen 4
www.ramenya.se

The Green Room

Du kan inte leka av dig på Liseberg utan att besöka helvegetariska The Green Room. En grön buffé med allt från frasiga filodegsknyten till färgsprakande sallader. Värt varenda krona.
The Green Room

Liseberg
www.liseberg.se

Jonsborgsgrillen
En klassiker på avenyn med allt som ett gatukök ska ha… fast veganskt. Burgare, mosbricka, korvar, kebab, mjukglass m.m. De har även choklad, ostar, vegokött och annat att köpa med sig.
Jonsborgsgrillen

Kungsportsavenyen 39

www.jonsborgsgrill.se

JINX Food Truck
Vill du käka ångade buns så goda att du trillar av stolen, är det hit du ska gå. Pankofriterad tofu, picklad gurka, kimchisalsa, sojamajonnäs och rostade jordnötter. Behöver vi säga mer?
JINX Food Truck

Magasinsgatan 17
www.jinxfoodtruck.com

Happy M Kitchen
Här är det fräsch, ren och hälsosam mat som står i fokus. Tråkigt? Inte alls, raka motsatsen faktiskt. Smakrikt, färgglatt, roligt och ögonöppnande. Och dessutom mycket vegetariskt på menyn.
Happy M Kitchen

Vasagatan 24
www.happymkitchen.se

Syster Marmelad
Vegansk fine dining! Jepp, du hörde rätt. Och här kan de verkligen trolla med växtriket. Vi åt bland annat friterade svartrötter med kamomillmajonnäs som var svindlande gott. De har även en fantastisk brunch.
Syster Marmelad

Mariagatan 16

www.systermarmelad.se

St: Agnes

Är du en av alla som saknar smaskigt goda veganska bakverk? Sluta leta! Här finns kolapajer med choklad, biskvier, morotskakor, kladdkakor m.m. Välgjort, välsmakande och smått beroendeframkallande.

St: Agnes
Teatergatan 32
www.facebook.com/stagnesbageri

Open New Doors

En av våra absoluta favoriter, mitt på tyska bron. Vacker utsikt och bländade god mat. Det mesta är raw och vi vet inte vad som är bäst, maten eller de bedårande bakverken. Äh, vi tar lite av varje!
Open New Doors
Tyska bron 1

www.opennewdoors.se

Black Bird

Ett absolut måste när du besöker Göteborg! Här görs allt från grunden, från den fermenterade tempehn och misomarinerade tofun till seitanburgarna och banoffeepajen. Herregud så bra det är!
Black Bird
Stigbergsliden 3

www.facebook.com/blackbirdbargbg

Made in China
Med inspiration från hela Asien har man här skapat en meny med många veganska alternativ. Då det är hajpat som få är det ett hett tips att boka bord innan du drar hit.
Made in China

Tredje Långgatan 9

www.madeinchina.nu

 

Bubblare:

Happy Vegan
Inte en restaurang, men ack en helt vegansk livsmedelsbutik. Här finns råvaror och kunskap, allt samlat på en plats. Ett riktigt paradis för vegoälskare.
Happy Vegan

Olivedalsgatan 2

www.happyvegan.se

 

Extra:

Kelly’s
Pizzaställe med många veganska alternativ. Perfekt om du bara vill sätta dig och ta en drink.

Andra Långgatan 28

www.facebook.com/kellysgbg


Kafé Frilagret
Kulturhus för unga med vegetariskt, veganskt och glutenfritt fika.
Heurlins Plats 1

www.frilagret.se

Old Corner

Bar med riktig pubmat. Stor vegansk meny med bland annat pepparstek och banana split att välja på.
Artillerigatan 14

www.oldcorner.net

Crippas Café

Veganfika och käk varvat med punk och livemusik.
Kusttorget 1

www.facebook.com/crippascafe

The Kitchen Göteborg
Veganska munkar, bärpajer, kakor, varma mackor, sallader m.m.
Skanstorget 1

www.facebook.com/thekitchengoteborg