Göteborg får en helvegansk matbutik!

Happy Vegan heter stället och bakom står tre killar som vill förändra världen med grön, skön mat. Läs intervjun med dem här.

De tre grundarna är Sebastian Palmdahl, Daniel Hugin och Mikael Tronvik som alla sa upp sig från sina jobb för att bygga upp en helt vegansk livsmedelsbutik mitt i Göteborg.
Varför? Därför att trots en vegoboom och att Göteborg är en av de bästa vegostäderna i landet, så är det förbaskat svårt att få tag på veganska produkter. Och att hitta allt på ett och samma ställe är en omöjlighet… tills nu.
– Det kommer att vara en livsmedelsbutik med endast veganska produkter, förklarar Sebastian. Det vi inte kommer ha i början är frukt och grönt, men annars hittar du torrvaror, kyl- och frysvaror och allt annat du kan önska. Vi tänker ständigt öka sortimentet och tanken är att kunna erbjuda våra kunder moderna och unika produkter.

Happy veganMålet är att vara en förebild när det kommer till miljö, etik och hållbarhet och de hoppas inte bara hjälpa redan frälsta veganer och vegetarianer, utan kanske främst nå ut och inspirera alla blandkostare där ute.
– Det handlar om att underlätta för alla människor att laga vegansk mat. Sänka trösklarna och göra det lättillgängligt. Anledningen är att det är rätt väg att gå om man så pratar miljö, djuretik och hälsa, säger Mikael. Många har kanske en veganvän men vet inte vad de ska laga. Då kan de komma till oss så har vi produkterna, recepten och kunskapen. Vill du testa att äta vegansk mat under en dag eller vecka? Vi kommer att ha förslag på både frukost, lunch och middag.

Det kommer läggas mycket arbete på just inspiration. Det här kommer inte att vara som vilken vanlig matbutik som helst, här ska du bli omfamnad av en varm vegofamn och få svar på alla frågor du kan tänkas ha.
– Jag gillar att laga mat och gillar att utveckla recept, berättar Daniel. Det finns så många produkter som alla inte vet hur man använder. Har du aldrig sett kikärtsmjöl tidigare så kommer vi berätta vad du kan göra med det, ta fram enkla recept åt dig och annat matnyttigt. Det här är för alla som är intresserade av det veganska livet.

Gänget vill som sagt få så många som möjligt att testa veganskt och är själva på väg mot en vegansk livsstil. De vill minska sina klimatavtryck och gör nu all för att minimera sin miljöpåverkan. Animaliefri inredning, animaliefria kläder och cykel så ofta det går. Hurra!

Vi på VEGO ser framemot öppnandet i augusti och är säkra på att det kommer att bli en succé!


Happy Vegan

Vad: En helt vegansk livsmedelsbutik
Adress: Olivedalsgatan 2, Göteborg
Hemsida: www.happyvegan.se

Facebook: HappyVeganSverige