Älskar du också den klassiska julpralinen bestående av chokladdoppade hasselnötter? Trillingnöten är en riktig bedårande sak och dessutom en perfekt avslutning på ditt vegojulbord.

10 Feb 2016

Älskar du också den klassiska julpralinen bestående av chokladdoppade hasselnötter? Trillingnöten är en riktig bedårande sak och dessutom en perfekt avslutning på ditt vegetariska/veganska julbord.

100 g mjölkchoklad, t ex risbaserad
2 dl rostade och skalade hasselnötter
50 g mörk choklad

Hacka mjölkchokladen och smält den försiktigt i micron eller vattenbad.
Blanda ner hasselnötterna.
Klicka ut nötterna tre och tre på en smörpappersklädd bricka. Ställ in i kylen och låt stelna.
Hacka nu den mörka chokladen och smält försiktigt i micron eller vattenbad. Ringla över trillingnötterna och låt stelna en sista gång i kylskåpet.

För för fler vegetariska och veganska recept, klicka här.