1 nät brysselkål à 400 g
2 msk rapsolja
25 g smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl hackade pistagenötter
1 tsk riven färsk ingefära
salt
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda brysselkål med rapsolja och salt på en plåt.
- Rosta i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Rosta i 5 minuter till.
- Skaka om plåten och rosta 5 minuter till. Upprepa en sista gång så att totala tillagningstiden blir 25 minuter. Brysselkålen ska ha fått riktigt mörk färg och blivit krispig på utsidan men mjuk på insidan.
- Smält smöret i en kastrull. Vänd ner nötterna och låt bubbla med så att de får lite färg.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner ingefära och salt. Vänd ner brysselkålen och blanda väl. Häll upp i en skål.