Godaste brysselkålen är utsedd!

Det här måste vara bästa sättet att tillaga brysselkål på. Hårt rostad med en underbar ”dressing” med pistagenötter och ingefära.

1 nät brysselkål à 400 g
2 msk rapsolja

25 g smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl hackade pistagenötter
1 tsk riven färsk ingefära
salt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda brysselkål med rapsolja och salt på en plåt.
  3. Rosta i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Rosta i 5 minuter till.
  4. Skaka om plåten och rosta 5 minuter till. Upprepa en sista gång så att totala tillagningstiden blir 25 minuter. Brysselkålen ska ha fått riktigt mörk färg och blivit krispig på utsidan men mjuk på insidan.
  5. Smält smöret i en kastrull. Vänd ner nötterna och låt bubbla med så att de får lite färg.
  6. Ta kastrullen från plattan och rör ner ingefära och salt. Vänd ner brysselkålen och blanda väl. Häll upp i en skål.