Glutenfria morotskakspannkakor


Här kommer den godaste kombinationen av pannkakor och morotskaka! Fulla med fibrer och en perfekt start på dagen… med smak av efterrätt.

Morotspannkakor

4 dl havremjöl
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk, t ex mandel-, havre- eller sojamjölk
2 dl rivna morötter

Färskostfrosting
1 dl färskost, t ex mjölkfri som Oatly påMackan eller Violife
1 citron, saften
2 tsk agavesirap eller lönnsirap

Till servering
0,5 dl rostade pekannötter eller valnötter
0,5 dl rivna morötter

Morotspannkakor

1. Blanda ihop havremjöl, kanel, kardemumma och bakpulver i en skål.
2. 
Vispa ner mjölken tills du har en slät smet utan klumpar. Den ska vara ganska tjock.
 Vänd ner morötterna.
3. Stek gyllenbruna pannkakor i lite mjölkfritt smör eller kokosolja.

Färskostfrosting

Vispa ihop färskost, citronsaft och sirap i en skål.
Servera pannkakorna tillsammans med färskostfrosting, rostade pekannötter och rivna morötter.