Morotspannkakor
4 dl havremjöl
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk, t ex mandel-, havre- eller sojamjölk
2 dl rivna morötter
Färskostfrosting
1 dl färskost, t ex mjölkfri som Oatly påMackan eller Violife
1 citron, saften
2 tsk agavesirap eller lönnsirap
Till servering
0,5 dl rostade pekannötter eller valnötter
0,5 dl rivna morötter
Morotspannkakor
1. Blanda ihop havremjöl, kanel, kardemumma och bakpulver i en skål.
2.
Vispa ner mjölken tills du har en slät smet utan klumpar. Den ska vara ganska tjock.
Vänd ner morötterna.
3. Stek gyllenbruna pannkakor i lite mjölkfritt smör eller kokosolja.
Färskostfrosting
Vispa ihop färskost, citronsaft och sirap i en skål.
Servera pannkakorna tillsammans med färskostfrosting, rostade pekannötter och rivna morötter.