De här pannkakorna görs enbart på majsmjöl vilket ger de en tydlig majssmak som är supergod tillsammans med blåbär. Eftersom de inte innehåller gluten blir de inte lika fluffiga. Du kan utan problem byta ut hälften av majsmjölet mot vetemjöl om du vill få just fluffigare pannkakor men samtidigt behålla majssmaken.
Ett annat tips är att steka i något matfett så att pannkakorna inte fastnar i pannan, samt att verkligen låta de få ordentligt med färg innan du vänder på dem.
Recept: Glutenfria majspannkakor med blåbär
4 portioner
5 dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk
5 dl majsmjöl (eller hälften majsmjöl, hälften vetemjöl)
½ msk strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl blåbär, frysta går bra
Till servering
lönnsirap
blåbär
1. Vispa ihop allt förutom blåbären i en skål. Du ska få en slät smet. Låt stå och svälla i 10 minuter.
2. Vänd ner blåbären.
3. Klicka ut smeten i en stekpanna satt på medelhög värme och stek pannkakorna gyllene på båda sidor.
4. Servera pannkakorna med lönnsirap och blåbär.