Glutenfri vegetarisk ratatouillepaj

Har du sett en snyggare paj? Svårslagen eller hur? Smiley smile Här har ni receptet på godaste ratatouillepajen!

Har du sett en snyggare paj? Svårslagen eller hur? Smiley smile Här har ni receptet på godaste ratatouillepajen!

6 bitar

Psst… Xantangummi ersätter glutenet i pajdegen och gör den smidig och lättarbetat. Xantangummi går att hitta i välsorterade matbutiker och på hälsokosten.

Glutenfritt pajskal
1 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
½ dl potatismjöl
½ dl majsstärkelse
¼ tsk xantangummi
en nypa salt
150 g smör, t ex mjölkfritt
1 msk vatten

Snabb mandelricotta
1½ dl mandelmjöl
½ dl vatten
½ kruka färsk basilika
2 tsk citronsaft
salt
svartpeppar

Ratatouillefyllning
½ grön zucchini
½ gul zucchini
½ aubergine
1 tomater
½ gul paprika
½ röd paprika
1 rödlök
olivolja
flingsalt

Glutenfritt pajskal
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll ner rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, majsstärkelse, xantangummi och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas.
Skär smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Mixa i några sekunder så att smöret finfördelas. Avsluta med att mixa ner vattnet.
Skrapa ner degen i en bunke och tryck ihop den till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Jag använde mig av rismjöl. Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.

Snabb mandelricotta
Släng ner samtliga ingredienser i en matberedare och mixa i 1 minut.
Bred ut mandelricottan i det förgräddade pajskalet.

Ratatouillefyllning
Skiva samtliga grönsaker så tunt du bara kan. Lägg dem omlott runt om i pajformen. Pensla med olja och strö över flingsalt
Grädda pajen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills den har fått fint med färg.