Bhaji är snabbgjorda och en rätt som jag ofta dukar upp på bufféer ville jag gärna ha med dem på julbordet. Här kryddar jag lökbiffarna med garam masala­kryddor så de smakar juligt.

27 Nov 2019

ca 12 st

4 gula eller röda lökar, tunt skivade
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön chili, finhackad
2 dl kikärtsmjöl
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen gurkmeja
0,5 tsk malen spiskummin
1 krm kardemummakärnor
1 krm malen kryddnejlika
ca 2 msk vatten olja till stekning

1. Lägg löken i en skål, tillsätt saltet och knåda löken tills den mjuknar och släpper ifrån sig vätska. Låt stå några minuter.
1. Blanda ner vitlök och chili i skålen med lök tillsammans med kikärtsmjöl, kanel, gurkmeja, spiskummin, mortlade kardemummakärnor, kryddnejlika och vatten.
3. Forma biffar och stek i rikligt med olja på låg värme eller medel­ värme tills de är gyllenbruna runt om.

 

Den goda gröna julen (Norstedts) är Karoline Jönssons tredje kokbok och en mysig samling helt veganska julrecept. Här finns allt till julbordet, vintermiddagen, gosiga frukostar och glatt julbak.

Relaterade artiklar