18 sep 2014

Smördegspaket med valnötskräm och päron
, 12 st

Valnötter och päron är ett populärt radarpar, här inbakade i smördeg. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt.

6 smördegsplattor
1 päron

Valnötskräm
3 dl, ca 150 g, valnötter
½ dl neutral olja
1 tsk torkad rosmarin
½ dl vatten
1 dl riven grönmögelost, t ex mjölkfri från Astrid & Aporna
salt
svartpeppar

Valnötskräm
Mixa ihop valnötter, olja, rosmarin, vatten och eventuellt ost i en matberedare. Det ska bli en slät kräm. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär smördegsplattorna i hälften så att du får 12 kvadrater. Bred ut ett lager valnötskräm på varje degbit men spara 2 cm ut till kanten. Riv päronet och fördela över valnötskrämen. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till trekantiga paket. Pressa ihop kanterna med en gaffel så att de verkligen häller tätt. Grädda i ca 15 minuter, tills de har fått fint med färg.

Relaterade artiklar