Sötsyrlig cheesecake med pepparkakskryddor på en knaprig botten på just det... pepparkakor. Juligt så in i bänken!

14 Nov 2019

12 bitar

Pepparkaksbotten
200 g pepparkakor
100 g smör, t ex mjölkfritt

Pepparkaksfyllning
400 g färskost, t ex mjölkfri som Tofuttis eller Oatlys påMackan
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
1 krm mald kryddnejlika
2 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine vispbar eller Aito vispbar havregrädde

Till dekoration
pepparkakor
frysta eller färska lingon

Pepparkaksbotten
1. Mixa pepparkakorna till smulor i en matberedare. Du kan även krossa dem i en plastpåse.
2. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Pressa ut i en springform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

Pepparkaksfyllning
1. Rör ihop färskost, strösocker, vaniljsocker, kanel, ingefära och kryddnejlika i en skål.
2. Vispa vispgrädden fast och fluffig i en annan skål. Vänd nu ner grädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. När allt är väl blandat häller du ner smeten i springformen.
3. Ställ in i frysen i några timmar, helst över natten. Ta ut 30 minuter innan servering. Dekorera med krossade pepparkakor och färska eller tinade lingon.