Frukostkakor med havre

De här kakorna är både veganska, sockerfria och helt fantastiskt goda.

I samarbete med Helhetshälsa

De här kakorna är verkligen underbart goda. Jag kallar de ”frukostkakor” eftersom jag omvandlade min vanliga frukostsmoothie till knapriga kakor. De får sötma från både banan och Nick’s Use Like Sugar. Jag älskar havregryn, både som gryn och havreprotein. Här använder jag mig av havreprotein från Helhetshälsa som ger en boost av grönt protein.

Havreprotein

Helhetshälsas havreprotein görs på svenskodlad havre som förädlats i Östergötland. Det innehåller alla essentiella aminosyror och går bra att använda i både bakning och matlagning.

Recept: Frukostkakor med havre

ca 10 st

1 banan (150 g)
0,5 dl Nick’s Use like Sugar (sockerersättning)
0,5 dl nötsmör, t ex mandelsmör, hasselnötssmör eller jordnötssmör
1,5 dl havregryn
0,5 dl Helhetshälsas havreprotein
0,5 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g mörk choklad, t ex sockerfrin från Nick’s

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananen med en gaffel och blanda ner valfritt nötsmör.
  3. Häll ner resterande ingredienser och blanda ihop allt väl.
  4. Använd en glasskopa och klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta lätt till.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter eller tills de har fått fint med färg.