*I samarbete med Ta fram det bästa*
Jag fullkomligt älskar dumplings men hade aldrig testat att fritera de själv. Det visade sig vara helt magiskt. Men till dumplings behövs det också en god dippsås och den här är faktiskt amazing. Bara tre ingredienser men den är både krämig från majonnäsen, mild lökighet från gräslök samt får både sälta, citrusfräschör och umami från Kikkomans Ponzu.
Psst… den här dippsåsen är även god till vårrullar och pommes.

Ponzu
En av de mest omtyckta smaksättningssåserna i Japan heter ”Ponzu” – en härligt god kombination av sojasås och arom av citrusfrukt.
Grunden för Kikkoman Ponzu citrus sojasås är deras berömda naturligt bryggda sojasås och ett stänk citron.
Supergod som dippsås, i marinader, marinader, såser mm.

Vegetariska dumplings
Om du inte gör färdiga dumplings går det enkelt att hitta i frysdisken. Går du till asiatiska butiker så finns det ett ännu större utbud.

Recept: Friterade dumplings med Ponzumajonnäs
4 portioner
2 förpackning vegetariska dumplings
rapsolja att fritera i
Ponzumajonnäs
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 msk Ponzu från Kikkoman
2 msk finhackad gräslök
- Tina dina dumplings.
- Hetta upp generöst med olja i en stekpanna eller kastrull. Sikta på 180 grader.
- Droppa ner dumplingsen och fritera tills de är gyllene. Det tar några minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda ihop ingredienserna till Ponzu majonnäsen.
- Servera dina nyfriterade dumplings med Ponzumajonnäs.