Friterade dumplings med dippsås

Att fritera färdiga dumplings är så enkelt och blir så lyxigt. Här serveras de med en majonnäsdipp med asiatiska smaker.

Friterade dumplings är syndigt gott och blir så mycket enklare när du inte behöver göra dem själv. Bara stek i generöst med olja tills de är vackert krispiga. Såsen är en majonnäsbaserad sak med asiatiska smaker som har varit en favorit i flera år.

Recept: Friterade dumplings med dippsås

4 portioner

2 förpackningar vegetariska dumplings

rapsolja att fritera i

Dippsås
2 dl majonnäs, äggfri
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 msk riven färsk ingefära
1 msk ljus sojasås
1 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek
2 tsk rostade sesamfrön

1. Tina dina dumplings.
2. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna eller kastrull. Sikta på 180 grader.
3. Droppa ner dina dumplings och fritera tills de är gyllene. Det tar några minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till dippsåsen.
5. Servera dina nyfriterade dumplings med dippsåsen.